Het doel van nutritherapie

Nutritherapie is een van de medicijnen die voor een patiënt zorgt in plaats van een ziekte zoals traditionele geneeskunde dat doet. Ze ziet gezondheid als meer dan de afwezigheid van ziekte, ze analyseert uw onevenwichtigheden om ze te corrigeren voordat de ziekte intreedt. Het is geen alternatieve geneeskunde, maar eerder een functionele geneeskunde en een praktische toepassing van biochemie, ondersteund door talrijke studies.

de goede werking van het lichaam optimaliseren door te zorgen voor het behoud van zijn fysiologische evenwicht dat de energiebehoeften, immuunafweer, geheugen, weerstand tegen stress orkestreert;

- uw fysieke en intellectuele prestaties behouden en verbeteren;

- anticiperen op en vertragen van de gevolgen van veroudering;

- corrigeren van voedingstekorten en overbelastingen;

- correcte verstoringen in de microbiota;

- om voedselovergevoeligheid te beoordelen veroorzaakt door intestinale hyperpermeabiliteit.

Wat is het verschil tussen nutritherapie en micronutritie?

Hiervoor gebruikt nutritherapy voedingssupplementen die rijk zijn aan actieve ingrediënten en benadrukt het voedsel met goede nutritionele eigenschappen om u therapeutische oplossingen op korte en lange termijn te bieden, waarbij wordt benadrukt dat u niet genoeg eet.

Het doel van nutritherapie: het toepassen van goede geïndividualiseerde voedingsgewoonten op basis van uw voedingsevaluatie en het corrigeren of optimaliseren van uw gezondheidstoestand met suppletie met micronutriënten. Deze micronutriënten die essentieel zijn voor de goede werking van het lichaam zijn in water oplosbare vitamines en in vet oplosbare vitamines, mineralen en sporenelementen, antioxidanten, essentiële vetzuren, aminozuren, enzymen, probiotica / prebiotica. Omdat ze niet door het lichaam worden aangemaakt en gezien de belangrijke fysiologische rol die ze spelen in verschillende celmembranen, is gepersonaliseerde suppletie essentieel om de risico's van tekorten te vermijden.

De plaats van voedingssupplementen in de voedingstherapie!

Een voedingssupplement is een levensmiddel dat een geconcentreerde bron van nutriënten of andere stoffen met een nutritioneel of fysiologisch effect vormt en dat tot doel heeft een dieet aan te vullen.

Natuurlijk is een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet de sleutel tot een goede gezondheid, maar dit is niet altijd duidelijk wanneer de agrovoedingsindustrie consumentenproducten aanbiedt met een hoge inname van suiker, zout en voedingsadditieven. , enzovoort. Dit dieet kan een onbalans veroorzaken en onvermijdelijk voedingstekorten veroorzaken. Bovendien kunnen bepaalde externe factoren zoals stress, tabak, vervuiling, enz. uw lichaam verstoppen en de werking ervan verstoren.

Voedingssupplementen worden in de voedingstherapie gebruikt om de werkelijke ontoereikendheid van verschillende dagelijkse innames te compenseren, zoals vitamines, mineralen, planten die rijk zijn aan voedingsstoffen (granen, peulvruchten, algen, paddenstoelen) en bepaalde producten van dierlijke oorsprong. Deze voedingssupplementen omvatten ook aminozuren en traditionele zogenaamde "medicinale" planten met erkende therapeutische eigenschappen (antioxidanten, carotenoïden, flavonoïden, enz.). De eigenschappen van deze producten worden gedetailleerd beschreven in onze E-Shop. Zelfs als ze geen medicijnstatus hebben, wordt het gebruik van voedingssupplementen overwogen om bepaalde tekortkomingen aan te pakken.


Les compléments alimentaires en nutrithérapie


© 2021 LEPIVITS. Tous droits réservés | Création de site internet Produweb™
ga('send', 'pageview')