Vitamine D3 Forte_60 tablets-LEPIVITS

Satisfait ou rembourséSatisfait ou remboursé Échange en magasinÉchange en magasin Paiement à l'expédition.Paiement à l'expédition.

VITAMINE D3 FORTE

Natuurlijke vitamine D3 beïnvloedt de botstructuur evenals de algemene immuniteit van het lichaam.

Tablet biedt een maximale dagelijkse dosis biobeschikbare vitamine D.

Vitamine D3 helpt bij :

 • de normale absorptie van calcium en fosfor
 • normaal serum calcium
 • een normaal kader
 • normale spierfunctie
 • normale tandheelkunde
 • normale werking van het immuunsysteem

More details

Based on 3 reviews

Show reviews

8,58 €

Add to wishlist

Share

Een tekort aan vitamine D3 is bij de oorsprong van veel pathologieën !

Waar is vitamine D gevonden?

In tegenstelling tot andere vitaminen die door dieet worden verkregen, wordt het grootste deel (80 tot 95%) van het vitamine D-aanwezig in ons lichaam geproduceerd door de werking van de zon op de huid. Daarom noemen wetenschappers het 'zon vitamine'. De UVB stralen van licht veroorzaken de transformatie van een molecuul genaamd 7-dehydrocholesterol in vitamine D3. Dit liposoluble vitamine wordt vervoerd naar de lever die wordt gemetaboliseerd naar calcitriol, dat is de actieve vorm.

Voedingsgedragen vitamine D wordt geabsorbeerd via de dunne darm met voedsellipiden en vervolgens vervoerd naar de nieren om te activeren. Verschillende organen dienen als reservoirs voor vitamine D (lever, huid, hersenen, enz.), Terwijl gal de belangrijkste uitscheidingsweg is. Deze vitamine wordt gevonden in lage doses (100 tot 400 IE) in eidooier, vis (zalm, haring, makreel) en oesters.

Vitamine D tekort

Vitamine D-tekorten zijn vaak en nog meer uitgesproken bij ouderen (mensen die meer blootgesteld zijn aan osteoporose). Huidssynthese wordt steeds moeilijker met de leeftijd, en in de winterperiode zullen tekortkomingen in het lichaam waarschijnlijk voorkomen, omdat mensen minder blootgesteld zijn aan daglicht.


De belangrijke rol van de zon in vitamine D-productie is uiteraard een probleem voor de Scandinavische populaties die in de winterseizoenen veel minder blootgesteld zijn aan de zon. Langdurige blootstelling in zomertijden, zonder beschermende crèmes, wordt echter sterk ontmoedigd omdat het het risico op huidkanker significant verhoogt. Bovendien beschermen zonneschermen tegen ultraviolette stralen maar blokkeren ook de synthese van vitamine D.

Om al deze redenen wordt vitamine D-deficiëntie te vaak gediagnosticeerd en blootgesteld aan de risico's van het ontwikkelen van verschillende pathologieën. Daarom, geniet dagelijks een natuurlijke vitamine D genezing.

Vitamine D3 ou vitamine D2 ?


Vitamine D is vetoplosbaar en mogelijk van dierlijke oorsprong (vitamine D3), ook wel cholecalciferol of van plantaardige oorsprong ergocalciferol (vitamine D2) genoemd. Vitamine D3 supplementatie wordt beter geabsorbeerd door het lichaam.

Waarvoor wordt Vitamine D gebruikt?

Onderzoek wordt voortdurend vooruit en levert dagelijks nieuwe en relevante analyses over de fysiologische voordelen van vitamine D op ons lichaam. Vitamine D-supplementatie is een van de meest effectieve manieren om voldoende dagelijkse inname te krijgen.

Vitamine D speelt een absoluut cruciale rol in calciumabsorptie uit het maagdarmkanaal in zijn passage door de placenta naar de foetus, de concentratie ervan in de borstklier en dus de vorming van bot. Het ingrijpt in de differentiatie van witte bloedcellen en helpt bij het handhaven van de algemene werking van ons lichaam. Het lijkt ook bij autoimmune pathologieën betrokken te zijn [1] [2] [3] [4]. In feite zou een lage plasmaconcentratie van vitamine D het risico op type 1 diabetes, reumatoïde artritis, Crohn's ziekte en multiple sclerose verhogen. Vitamine D vergemakkelijkt de vrijgave van insuline en zou ook een rol spelen bij het voorkomen van type 2 diabetes. Vitamine D zou ook belangrijk zijn bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, vooral door verbeterde bloeddrukbeheersing.

De voordelen van vitamine D bij kankerpreventie[5]

Een tekort aan vitamine D kan worden geassocieerd met een toename van het aantal kankers en een toename van hun mortaliteit, vooral voor kanker van het spijsverteringsstelsel. Een recente studie suggereert dat bloedniveaus van vitamine D ook de kans op overleving van borstkanker kunnen verbeteren: vrouwen met onvoldoende vitamine D-niveaus (minder dan 50 nmol / l) waren tweemaal zo waarschijnlijk herhaling van kanker.

 Voedingsinstructies van het product Vit D3 Forte

Actieve ingrediënten Per 1/2 tablet Element AR%*
Vitamine D3 10mg Vit D = 25µg 1000

*Referentie-inname, goedgekeurd door de Hogere Raad van Volksgezondheid in overleg met EFSA.

[1] Littorin B, Blom P. Lower levels of plsma 25-hydroxyvitamin D among young adults at diagnosis of autoimmune type 1 diabetes compared with control subjects : results from nationwide diabetes incidence study in Sweden. Diabetologia. 2006 ;49 :2847-52.

[2] Adorini L, Penna G. Control of autoimmune diseases by the vitamin D endocrine system. Nat Clin Pract Rheumatol. 2008 ;4 :404-12.

[3] Gracia-Bailo B, Haddad PS. Vitamins D in the prevention of type 2 diabetes mellitus : modulation of inflammation and oxidative stress. Biologics 2011 ;5 ;7-19.

[4] Raghuwanshi A, Joshi SS. Vitamin D and multiple sclerosis. J Cell Biochem. 2008 ;105 :338-43

[5]  Holick M.F Vitamin D : its role in cancer prevention and treatment. Prog. Biosphys. Mol. Biol. 2006 ;92 :49-59

Conditioning
30, 60, 120 of 270 tabletten.
Samenstelling
Ingrediënt 1/2 Opslag AR * Vitamine D3 1000Ui (25μg) 1000% referentie-inname, goedgekeurd door de Hogere Raad van Volksgezondheid in overleg met EFSA; bulkmiddelen: microkristallijne cellulose, maltodextrine, rijstzetmeel - Vitamine D3 (cholecalciferol) -antiagglomeranten: stearinezuur, siliciumdioxide, magnesiumstearaat.
Hoofdaanduiding
Douleurs articulaires
Specifieke indicatie
Ossature générale
Gebruik
1/2 tot 1 tablet per dag om te eten met een glas water tijdens de maaltijd.
Recommandations
Het is raadzaam de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden. Een voedingssupplement is niet een substituut voor een gevarieerd en evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl. Een voedingssupplement is geen medicijn. Buiten bereik van kinderen houden. Informeer uw arts en / of apotheker als geneesmiddelen tegelijkertijd worden ingenomen. Voor zwangere of verpleegkundigen, zoek advies van uw therapeut. Blijf weg van licht en vocht.
Meldingsnummer
NUT 2406/22

Customer reviews

Reviews about this product
0
1★
0
2★
0
3★
1
4★
2
5★
9.4/10


Based on 3 reviews

 • Maxime M.
  Published 28/08/2021 à 16:24 (Order date: 17/08/2021)
  5

  Facile à avaler

 • Liliane D.
  Published 29/07/2021 à 13:28 (Order date: 17/07/2021)
  4

  La vit max est encore meilleure

 • Mireille C.
  Published 27/07/2020 à 06:29 (Order date: 16/07/2020)
  5

  efficacité à vérifier à la prochaine prise de sang !Similar products

Related articles on blog

No related articles on blog

© 2021 LEPIVITS. Tous droits réservés | Création de site internet Produweb™
ga('send', 'pageview')